Składniki:
- masło orzechowe - 2 łyżki
- dżem truskawkowy - 2 łyżki
- kuskus razowy - 125 g
- jajo - 3 szt.
- napój migdałowy - 1 szklanka
- wrząca woda - 1/2 szklanki
- erytrytol - 3 łyżki
- mąka ryżowa - 3 łyżki
- masło kokosowe - 1 łyżka
- jogurt naturalny - 2 łyżki
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Napój migdałowy zagotuj i połącz wrzącą wodą, a następnie tą mieszanką zalej kuskus.
- Kuskus zostaw pod przykryciem na około 10 minut.
- Kolejno dodaj jajka, jogurt, masło kokosowe, proszek do pieczenia i mąkę - porządnie wymieszaj.
- Masę przełóż do foremek, a następnie piecz przez około 25 minut w 190 stopniach.
- Upieczone i ostudzone babeczki polej masłem orzechowym i na wierzch ułóż dżem.
Kalorie:
Całość (18 babeczek) - ok. 1360 kcal
1 babeczka - ok. 76 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz