Składniki:
- 150 g ryżu jaśminowego
- 180 g wędzonego tempeh
- natka pietruszki
- puszka ananasa
- sos pomidorowy z seitanem
- 1 łyżka oliwy
- cebula
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie podsmaż na niej posiekaną cebulkę oraz większość tempeh pokrojonego w kostkę.
- Pod koniec smażenia dodaj odsączonego ananasa oraz sos - całość zagotuj.
- Ryż ugotuj, a następnie wyłóż na talerz. Dodaj sos, całość posyp natką pietruszki i ozdób plastrami tempeh.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1530 kcal
1 porcja - ok. 765 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz