9 listopada 2019

PIECZONE JABŁKO ZATOPIONE W OWSIANCE




Składniki:

  • 80 g płatków owsianych
  • 10 g chia
  • 10 g lnu mielonego
  • 2 szklanki napoju owsianego
  • 20 g białka roślinnego bananowego
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • świeża mięta
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • garść suszonych moreli
  • garść mieszanki orzechów
  • opcjonalnie: gorzka czekolada


Przygotowanie:

  1. Płatki wymieszaj z chia, lnem, odżywką i ugotuj w napoju migdałowym.
  2. Jabłkaumyj, odetnij górną część i wydrąż gniazda nasienne - następnie oprósz cynamonem i nałóż do każdego po łyżce owsianki - piecz około 20 minut w 180 stopniach.
  3. Pozostałą owsiankę przełóż do misek, następnie upieczone jabłko, które ozdób jogurtem oraz świeżą miętą.
  4. Całość posyp posiekanymi morelami i orzechami (oraz opcjonalnie gorzką czekoladą).


Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1225 kcal
1 porcja - ok. 613 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz