Składniki:
- 80 g płatków owsianych
- 10 g chia
- 10 g lnu mielonego
- 2 szklanki napoju owsianego
- 20 g białka roślinnego bananowego
- 2 jabłka
- cynamon
- świeża mięta
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- garść suszonych moreli
- garść mieszanki orzechów
- opcjonalnie: gorzka czekolada
Przygotowanie:
- Płatki wymieszaj z chia, lnem, odżywką i ugotuj w napoju migdałowym.
- Jabłkaumyj, odetnij górną część i wydrąż gniazda nasienne - następnie oprósz cynamonem i nałóż do każdego po łyżce owsianki - piecz około 20 minut w 180 stopniach.
- Pozostałą owsiankę przełóż do misek, następnie upieczone jabłko, które ozdób jogurtem oraz świeżą miętą.
- Całość posyp posiekanymi morelami i orzechami (oraz opcjonalnie gorzką czekoladą).
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1225 kcal
1 porcja - ok. 613 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz