Składniki:
- 2 jajka
- 2 banany
- 250 ml napoju owsianego
- 1 łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 jabłko
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki masła orzechowego
- garść pieczonych płatków kokosowych
Przygotowanie:
- Banany zblenduj z jajkami oraz mlekiem.
- Dodaj suche składniki, tj. cynamon, przyprawę piernikową i mąki - całość wymieszaj.
- Na koniec dodaj drobno pokrojone jabłko, masę przelej do foremek.
- Babeczki piecz około 20 minut w 185 stopniach, gotowe polej masłem orzechowym i posyp kokosem.
Kalorie:
Całość (12 babeczek) - ok. 1190 kcal
1 babeczka - ok. 99 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz