Składniki:
- 10 łyżek płatków owsianych
- 1 łyżka lnu mielonego
- 1 łyżka chia
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- pół łyżeczki cynamonu
- 350 ml napoju owsianego
- 150 ml wody
- banan
- pół jabłka
- 1 łyżka pestek dyni
- 3 orzechy włoskie
- pasek gorzkiej czekolady
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 daktyle
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z lnem, chia, cynamonem, przyprawą piernikową.
- Następnie zalej mlekiem oraz wodą i ugotuj.
- Gotową owsiankę przełóż do dwóch misek, udekoruj bananem pokrojonym w plastry, jabłkiem, pestkami dyni, kawałkami czekolady, orzechami włoskimi oraz masłem orzechowym i daktylem.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1350 kcal
1 porcja - ok. 675 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz