29 września 2019

BABECZKI KUKURYDZIANE Z JABŁKAMI I INULINĄ


Składniki:

  • 10 łyżek mąki kukurydzianej
  • 1 duże jabłko
  • 2 łyżki inuliny
  • 2 małe (dojrzałe) banany
  • 2 jajka
  • szczypta cynamonu


Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z bananami.
  2. Następnie wmieszaj do masy pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon, inulinę oraz mąkę.
  3. Masę przełóż do foremek i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Kalorie:
Całość (14 babeczek) - ok. 895 kcal
1 babeczka - ok. 64 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

2 komentarze: