Składniki:
- 9 łyżek płatków owsianych
- 1 łyżka chia
- 1 łyżka lnu mielonego
- 40g białka roślinnego
- pół dyni hokkaido
- 1 banan
- szczypta cynamonu
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 szklanka wody
- 20g czekolady gorzkiej
- 1 łyżka pestek dyni
- garść orzechów włoskich
- 1 gruszka
- garść borówek
- 3 łyżeczki masła migdałowego
Przygotowanie:
- Chia wymieszaj z lnem, płatkami owsianymi i cynamonem.
- Dynię pokrój na kawałki, ugotuj i zblenduj na puree z dodatkiem banana i białka roślinnego.
- Do puree dodaj wodę oraz mleko, a następnie suche składniki - całość zagotuj i gotuj do momentu, aż owsianka stanie się gęsta.
Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 1452kcal
1 porcja - ok. 484kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz