Składniki:
Ciasto
- 4 łyżki lnu
- 2 banany
- 4 marchewki
- pół szklanki napoju sojowego
- 7 łyżek mąki kukurydzianej
- 2 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki skrobi z manioku
Krem
- 180 g tofu naturalnego
- ćwierć szklanki napoju sojowego
- 1 łyżka ksylitolu
Dodatki
- masło orzechowe
- liofilizowane truskawki
- świeża mięta
- orzechy włoskie
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zblenduj.
- Następnie masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia - piecz około 40 minut w 170 stopniach.
- Tofu zblenduj z ksylitolem i napojem sojowym.
- Każdy kawałek ciasta polej kremem, dodaj masło orzechowe i udekoruj truskawkami, orzechami włoskimi oraz miętą.
Kalorie:
Całość (24 kawałki) - ok. 1490kcal
1 kawałek - ok. 62kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz