20 lipca 2019

WEGAŃSKIE CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM TOFU



Składniki:

Ciasto

  • 4 łyżki lnu

  • 2 banany

  • 4 marchewki

  • pół szklanki napoju sojowego

  • 7 łyżek mąki kukurydzianej

  • 2 łyżki ksylitolu

  • 3 łyżki skrobi z manioku


Krem

  • 180 g tofu naturalnego

  • ćwierć szklanki napoju sojowego

  • 1 łyżka ksylitolu


Dodatki

  • masło orzechowe

  • liofilizowane truskawki

  • świeża mięta

  • orzechy włoskie


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zblenduj.

  2. Następnie masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia - piecz około 40 minut w 170 stopniach.

  3. Tofu zblenduj z ksylitolem i napojem sojowym.

  4. Każdy kawałek ciasta polej kremem, dodaj masło orzechowe i udekoruj truskawkami, orzechami włoskimi oraz miętą.


Kalorie:

Całość (24 kawałki) - ok. 1490kcal

1 kawałek - ok. 62kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz