Składniki:
Ciasto
- 8 łyżek mąki kukurydzianej
- 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 0,25 szklanki napoju sojowego
- 1 banan
- 2 łyżki masła orzechowego
Dżem i dodatki
- 400g malin
- 5 łyżek chia
- 1 łyżka miodu
- borówki
- świeża mięta
Przygotowanie:
- Banana zblenduj z masłem orzechowym i napojem sojowym, a następnie dodaj maki i porządnie wyrób ciasto.
- Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę, formując niewielkie brzegi, kawałek ciasta pozostaw na stworzenie kruszonki.
- Maliny podgrzej, a gdy się zagotują dodaj miód i chia - całość gotuj kilka minut, a następnie odstaw do wystygnięcia.
- gotowy dżem nałóż na spód, całość posyp pozostałym ciastem tworząc kruszonkę i piecz około 20 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto podawaj ze świeżą miętą i borówkami.
Kalorie:
Całość (20 kawałów) - ok. 1310kcal
1 kawałek - ok. 66kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz