Składniki:
- 3 banany
- 2 jajka
- 250 ml mleka owsianego
- 4 łyżki skrobi z manioku
- 10 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- garść wiśni
- borówki
- kilka śliwek
- 1 nektaryna
- masło orzechowe
- gorzka czekolada
- garść orzechów włoskich
- świeża mięta
Przygotowanie:
- Jajka zblenduj z bananami oraz mlekiem owsianym.
- Następnie wmieszaj skrobię oraz mąkę - z masy usmaż placuszki (na rozgrzanej patelni).
- Gotowe placuszki polej musem ze zblendwanych wiśni, posyp gorzką czekoladą, orzechami włoskimi, borówkami, pokrojonymi śliwkami i nektarynką.
- Całość polej dodatkowo masłem orzechowym i udekoruj miętą.
Kalorie (placki bez dodatków):
Całość (33 placuszki) - ok. 1353kcal
1 placuszek - ok. 41kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz