A bardzo proszę! :)
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- kilka kropki aromatu pomarańczowego
- 400 ml mleka migdałowego
- 1 łyżka ksylitolu
- 100 g płatków owsianych
- 50 g płatków migdałowych
- garść winogron
- garść jeżyn
- do podania: świeża mięta, masło orzechowe, dżem truskawkowy
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną opłucz, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem ksylitolu i aromatu pomarańczowego.
- Ostudzoną kasze zblenduj i formuj z niej kulki do środka wkładając winogrono lub jeżyny.
- Gotową kulę obtocz w zblendowanych i wymieszanych płatkach migdałowych i owsianych.
- Gotowe kule udekoruj świeżą miętą.
Kalorie:
Całość (12 kul) - ok. 1955 kcal
1 kula - ok. 163kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
ale pysznie!
OdpowiedzUsuń