16 czerwca 2019

BANANOWE SMOOTHIE BOWL Z MACA

Na upały zawsze najlepsze kolorowe smoothie bowl!



Składniki:

  • 2 mrożone banany

  • 2 świeże (dojrzałe) banany

  • 1 szklanka mleka migdałowego

  • 2 łyżeczki maca 

  • 1 mango

  • garść truskawek

  • garść nerkowców

  • świeża mięta

  • 2 łyżki masła orzechowego


Przygotowanie:

  1. Banany mrożone i świeże zblenduj z maca i mlekiem - przełóż do miseczek.

  2. Każde smoothie bowl podaj z kawałkami truskawek, mango, posypane nerkowcami, świeżą miętą oraz polane masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (2 porcje)- ok. 1290kcal

1 porcja - ok. 645kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz