Składniki:
- 300 g makaronu z młodym jęczmieniem
- 3 pasternaki
- 2 pęki botwiny
- 240 g czerwonej fasoli (konserwowej lub ugotowanej)
- trochę pestek dyni
- trochę orzechów włoskich
- 1 awokado
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżki oliwy
- przyprawy: imbir, sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na patelni podduś z przyprawami botwinę, a następnie gdy puści lekko wodę dodaj fasolę.
- Pasternak obierz, pokrój na plasterki, wymieszaj z oliwą oraz solą i upiecz w temperaturze 190 stopni (20 minut).
- Gotowy pasternak dodaj na patelnię wraz z makaronem.
- Całość wymieszaj z 2 łyżkami oliwy.
- Gotowy makaron posyp pestkami dyni, orzechami włoskimi oraz podaj z rozgniecionym z sokiem z cytryny awokado.
Kalorie:
Całość (5 porcji) - ok. 2675kcal
1 porcja - ok. 535kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz