Składniki:
Spód i kruszonka
- 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 3 banany
- 1 łyżka ksylitolu
- 2 łyżki masła orzechowego
- dodatkowo na wierzch: garść płatków owsianych
Masa
- 250g tofu naturalnego
- 2 łyżki ksylitolu
- 4 łyżki mleka ryżowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta wanilii
- dodatkowo: maliny
Przygotowanie:
- Banany zblenduj i wszystkie składniki na spód połącz ze sobą.
- 3/4 ciasta wyłóż na spód formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia).
- Tofu zblenduj z mlekiem, ksylitolem, sokiem z cytryny oraz wanilią - masę wyłóż na spód.
- Na masie z tofu umieść maliny, a całość przykryj kruszonką z pozostałego ciasta, oprószając je równocześnie płatkami owsianymi.
Kalorie:
Całość (25 kawałków) - ok. 2240kcal
1 kawałek - ok. 90kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz