Urok przecież zawsze tkwi w prostocie :)
Składniki:
- 150 g ryżu brązowego
- 1 pęk szparagów
- garść pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej)
- 6 łyżek kukurydzy (ugotowanej lub konserwowej)
- 6 łyżek ugotowanej fasoli mung
- pestki dyni
- 150 g jogurtu kokosowego naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ryż ugotuj, odcedź i rozdziel na 3 talerze.
- Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki i ugotuj na parze, po czym również ułóż na talerzach.
- Nałóż pozostałe składniki.
- Całość posyp pestkami dyni i polej sosem powstałym z jogurtu, przeciśniętego czosnku i przypraw.
Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 1410kcal
1 porcja - ok. 470kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz