Składniki:
- 50 g makaronu ryżowego
- 1 zielone jabłko
- garść świeżej mięty
- 1 łyżeczka miodu
- pół cytryny
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 szklanki mleka ryżowego
- garść orzechów nerkowca
Przygotowanie:
- Makaron ryżowy przygotuj według instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedź.
- W garnku podgrzej mleko ryżowe z dodatkiem cynamonu, a następnie dodaj makaron - przełóż do miseczek.
- Jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekaną miętą, miodem oraz sokiem z cytryny - nałóż na gotowy makaron, dodatkowo udekoruj nerkowcami.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 840kcal
1 porcja - ok. 420kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz