Zarówno te proste, jak i z większą ilością składników! A jakby dodać tak jeszcze nutę azjatycką? Wychodzi petarda! :)
Składniki:
- 200g makaronu kukurydzianego spaghetti
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 kotka tofu wędzonego
- 2 duże śliwki japońskie
- 2 łyżeczki pasty miso
- pół dyni hokkaido
- 1 awokado
- granat
- pestki dyni
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulkę czosnek i pomidory.
- Następnie dodaj pokrojone w kostkę tofu i ponownie podsmaż.
- W momencie, gdy wszystkie składniki będę już odpowiednio zarumienione dodaj pół szklanki wody oraz miso i dokładnie wymieszaj.
- Dynię pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku (180 stopni/20 minut).
- Zredukowany sos wymieszaj z dynią i ugotowanym makaronem.
- Całość posyp pestkani dyni, ziarnami granatu, udekoruj awokado.
Kalorie:
Całość (3 porcje) – ok. 1840kcal
1 porcja – ok. 613kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz