Delikatne, a jednak z charakterem!
Składniki:
- 5 marchewek
- 15 daktyli
- 15 łyżek mielonych płatków owsianych
- 10 łyżek pełnoziarnistych płatków owsianych
- 3 łyżki syropu z agawy
- sok z połowy cytryny
- przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
- polewa: 2 banany, 3 łyżki karobu
- dodatki: płatki kokosa, granat
Przygotowanie:
- Marchewkę obierz i zetrzyj na małych oczkach.
- Daktyle namocz, a następnie zblenduj na mus.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz, po czym wyłóż powstałą masę do formy i odstaw do schłodzenia.
- Banany i karob zblenduj, powstałą polewą polej ciasto.
- Każdy kawałek posyp granatem i płatkami kokosa.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) – ok. 1775kcal
1 kawałe – ok. 89kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz