To danie tak uniwersalne, a zarazem proste, że nie można się mu oprzeć!
A czemu by nie wykonać wersji wegańskiej? ;)
Składniki:
Spód
- 2 szklanki mąki orkiszowej
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- szczypta sody
- szczypta soli
Dodatki
- 200g passaty pomidorowej
- czerwona cebula
- pomidory koktajlowe
- 1 kotka tofu czosnkowego
- przyprawy: sól, oregano, bazylia
- słonecznik
Przygotowanie:
- Mąkę wymieszaj z sodą i solą, a następnie dodaj olej i stopniowo wodę – dokładnie wyrabiając ciasto.
- Gotowe ciasto rozdziel na 3 części i każdą z nich rozwałkuj.
- Passatę pomidorową podgrzej z dodatkiem przypraw, a następnie powstałym sosem posmaruj spód pizzy, nałóż dodatki.
- Pizzę piecz 15/20 minut, gotową pizzę posyp prażonym słonecznikiem.
Kalorie:
Całość (3 pizze) – ok. 1520kcal
1 pizza – ok. 507kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz