Dzisiejsza pozycja to pozycja obowiązkowa! Ciasteczka o korzennym, słodkim smaku to nie lada rarytas ;)
Składniki:
- 10 łyżek mąki kukurydzianej
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 banany
- 4 łyżki syropu z agawy
- przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
- do ozdoby: dżem malinowy
Przygotowanie:
- Banana zblenduj z masłem orzechowym i syropem z agawy.
- Następnie wymieszaj obie mąki z przyprawami i mokrymi składnikami – porządnie wyrób ciasto.
- Gotowe ciasto rozwałkuj i wykrawaj ciasteczka w dowolnym kształcie.
- Ciasteczka piecz około 15 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (50 ciasteczek) – ok. 1205kcal
1 ciasteczko – ok. 24kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz