Składniki:
Budyń jaglany
-150g kaszy jaglanej
-400ml mleka jaglanego
-1 łyżka syropu z agawy
Pudding chia
-3 łyżki chia
-3 łyżki mąki kokosowej
-400ml mleka jaglanego
-1 łyżka domowego dżemu z czarnej porzeczki
Dodatki
-borówki
-banan
-pomarańcza
Przygotowanie:
Budyń jaglany
- Kaszę jaglaną opłucz, a następnie zalej mlekiem i ugotuj.
- Na koniec dodaj syrop z agawy i całość zblenduj na gładką masę.
Pudding chia
- W mleku wymieszaj dżem, a następnie dodaj chia i odstaw na co najmniej 4 godziny.
- Wmieszaj mąkę kokosową i odstaw na kolejne kilkanaście minut.
Dodatki
- Do miski przełóż gotowy budyń jaglany, pudding chia, a całość ozdób owocami.
Kalorie:
Całość (2 puddingi) -ok. 1615kcal
1 pudding – ok. 808kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz