24 października 2017

WEGAŃSKI ROSÓŁ

W chłodne jesienne wieczory mamy ochotę na coś rozgrzewającego.

A co będzie lepsze niż talerz gorącego, aromatycznego rosołu w wersji wegańskiej?



Składniki:

  • 400g makaronu ryżowego

  • 4 marchewki

  • 4 pietruszki

  • 1 seler

  • pół pora

  • 1 cebula

  • natka pietruszki

  • lubczyk

  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, sól, pieprz


Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój na większe części, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz jałowiec - zalej wodą i gotuj 2 godziny na małym ogniu.

  2. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.

  3. Gotowy rosół podawaj z makaronem ryżowym.


Kalorie:

Całość (8 porcji) - ok. 1775kcal

1 porcja - ok. 222kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz