To jest to! Kiedy nie masz w domu amatorów na ciasta, ale za Tobą chodzi coś słodkiego!
Szybka w przygotowaniu tarta bez pieczenia, po brzegi wypełniona kremem jaglanym i posypana niepowtarzalną w smaku miechunką :)
Składniki:
Spód
- 100g migdałów
- 4 daktyle
- szczypta soli himalajskiej
Masa
- 100g kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka jaglanego
- mały banan
- 2 łyżki domowej czekośliwki
- miechunka
Przygotowanie:
- Migdały zmiel, daktyle zblenduj na mus - oba składniki wymieszaj z solą.
- Z powstałej masy ułóż w niedużym naczyniu spód, formując również brzegi - schłodź w lodówce.
- Kaszę opłucz dwukrotnie, po czym ugotuj w mleku jaglanym.
- Ostudzoną kaszę zblenduj z bananem - masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód.
- Na wierzchu rozsmaruj czekośliwkę, całość udekoruj miechunką.
Kalorie:
Całość (4 kawałki) - ok. 1525kcal
2 kawałki - ok. 382kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz