Polecają się na obiad, na kolację - o każdej porze dnia! :)
Składniki:
Naleśniki
- 1 łyżka lnu
- 3 łyżki ciepłej wody
- 2 szklanki mleka jaglanego
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 3 łyżki mąki ryżowej
- szczypta soli himalajskiej
Farsz
- 150g granulatu sojowego
- 2 czerwone papryki
- 240g groszku konserwowego
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka oleju ryżowego
- koperek świeży
- 1 szklanka passaty pomidorowej
- szpinak
- przyprawy: przyprawa do kurczaka, sos sojowy, papryka wędzona
- do podania: awokado
Przygotowanie:
- Len wymieszaj z ciepłą wodą, po czym odstaw na kilka minut.
- Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą zblenduj.
- Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni.
- Na patelni rozgrzej olej ryżowy i podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pokrojoną paprykę i całość podsmaż.
- Na patelnię dodaj wcześniej namoczony we wrzątku granulat sojowy, całość podsmaż.
- Pod koniec dodaj groszek i koperek, a następnie passatę - całość duś kilkanaście minut.
- Gotowe naleśniki wypełnij szpinakiem, farszem i podaj z pokrojonym w paski awokado.
Kalorie:
Całość (5 naleśników) - ok. 2170kcal
1 naleśnik - ok. 434kcal
jakie zdrowe!
OdpowiedzUsuń