Dlatego dzisiaj deser inspirowany smakiem świąt - karobowe babeczki z makową jaglanką! Pycha!
Składniki:
Tartaletki
- 1 banan
- 2 duże łyżki tahini
- 3 łyżki karobu
- 8 łyżek mąki ryżowej
Masa
- 1 opakowanie jaglanki makowej
- 2 szklanki mleka migdałowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- trochę rodzynek
- listki mięty
Przygotowanie:
- Banana zblenduj, po czym połącz wszystkie składniki na tartaletki ze sobą.
- Wyrób ciasto, a następnie wyłóż je do foremek - piecz około 20 minut w 180 stopniach.
- Jaglankę ugotuj w mleku, pod koniec gotowania dodaj syrop z agawy.
- Gotową jaglankę przełóż do wcześniej upieczonych spodów.
- Tartaletki udekoruj rodzynkami i świeżymi listkami mięty.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (10 tartaletek) - ok. 2145kcal
1 tartaletka - ok. 215kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz