Zawsze robię ją w innej wersji. Dzisiaj zdecydowałam się na dodatek w postaci ziaren i orzechów mniam! :)
Składniki:
- 200g płatków owsianych
- 200g płatków żytnich
- 200g rodzynek
- 100g pestek dyni
- 100g nasion słonecznika
- 100g orzechów laskowych
- 100g sezamu
- 1 jabłko
- 1 banan
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- Rodzynki namocz przez kilka minut i odcedź.
- Jabłko zblenduj z bananem i miodem.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- Granolę rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ją około 35 minut (kilkukrotnie mieszając, aby się nie przypaliła).
Ja zjadłam granolę dzisiaj rano w towarzystwie domowych lodów bananowych :)
Kalorie:
Całość (20 porcji) - ok. 4735kcal
1 porcja - ok. 237kcal
pełnia wartości odżywczych, super!
OdpowiedzUsuń