A żeby nie było monotonnie to dodatek w postaci ciecierzycy :)
Pyszne, pożywne, jesienne danie! Mmmmm..... :)
Składniki:
- 720g ciecierzycy (ugotowanej lub konserwowej)
- 50g koncentratu pomidorowego
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oleju ryżowego
- pęczek natki pietruszki
- mała dynia hokkaido
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sos sojowy, papryka słodka, papryka wędzona, kumin, kolendra
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej olej, posiekaj cebulkę, a następnie podsmaż ją wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.
- Po kilku minutach dodaj ciecierzycę i pozostałe przyprawy - całość podsmaż przez kilka minut.
- Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i szklankę wody, całość duś około 10/15 minut.
- Pod koniec dodaj posiekaną natkę, gotowe danie podaj z upieczoną dynią.
Kalorie:
Całość (5 porcji) - ok. 1410kcal
1 porcja - ok. 282kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz