Wielu kojarzą się z latem i wakacjami- tak jak mi ;) A, że dzisiaj pogoda zimowa to przywołuję wspomnienie lata i robię gofry!
Składniki:
Gofry
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki mąki jaglanej
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- szczypta stewi
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- szklanka mleka
- kilka daktyli (Green Essence)*
- szczypta stewi
- kilka plastrów kaki
- kilka kawałków mandarynek
- Wszystkie składniki na gofry zblendować, a następnie smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy,
- Kaszę opłukać dwukrotnie w wodzie i ugotować w mleku z dodatkiem stewi- podczas gotowania dorzucić daktyle.
- Ugotowaną kaszę zblendować na krem, który wyłożyć na gofry, a na wierzchu ułożyć plastry kaki oraz kawałki mandarynki.
Kalorie:
Całość (2 gofry)- ok. 855kcal
1 gofer- ok. 428kcal
super pomysł na krem! mogłabym zjeść miskę takiego kremu, nawet bez gofrów ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na krem, zdecydowanie spróbuję tego w domu. Pozdrawiam serdecznie;)
OdpowiedzUsuńWow! Niezłe gofry!
OdpowiedzUsuńLooks really good, I first have to start the google translater though to know what this recipe is all about;-) Check out my kaki recipe: http://www.idimin.berlin/delicious-kaki-milkshake-with-vanilla-and-honey/
OdpowiedzUsuńBR, Kali