Pudding ryżowy z różnościami, tj. jagodami inkaskimi, malinami i orzechami... każdy znajdzie w puddingu coś dla siebie ;)
Składniki:
- 200g ryżu jaśminowego
- 750ml mleka ryżowego
- 1 łyżeczka stewi
- trochę orzechów włoskich
- trochę jagód inkaskich
- świeże maliny
- Ryż jaśminowy zalać 2 szklankami wody i zagotować, w momencie gdy prawie cała woda odparuje wlać mleko i gotować do momentu, aż ryż zmięknie i wchłonie mleko.
- Ugotowany ryż lekko zblendować ze stewią i przełożyć do miseczki.
- Całość ozdobić orzechami włoskimi, jagodami inkaskimi i malinami.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1370kcal
1 porcja- ok. 457kcal
Oj apetyczne połączenie, super!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię ryż na słodko, pycha :)
OdpowiedzUsuńRyż z takimi dodatkami wspaniały :)
OdpowiedzUsuń