To, co lubię w jesieni to bezkarnie spędzane wieczory pod kocem ze zdrowymi słodkościami!
Dzisiaj aromatyczne babeczki z orzechami włoskimi!
Składniki:
- 1/3 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki mąki migdałowej (Green Essence)*
- 2 łyżki karobu
- 3 jajka
- 2 małe jabłka
- 1/3 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru cynamonowego
- 1 łyżeczka stewi
- trochę orzechów włoskich
- Wszystkie składniki oprócz orzechów zblendować.
- Masę przełożyć do foremek, a na wierzchu poukładać orzechy.
- Babeczki piec około 25 minut w 170 stopniach.
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1085kcal
1 babeczka- ok. 90kcal
Masz rację, idealne na wieczory :) I do tego naturalny aromat z piekarnika podczas pieczenia! <3
OdpowiedzUsuń