Pasta z fasoli zawiera w sobie wiele roślinnego białka i smaku ;)
Składniki:
- 200g fasoli kidney
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- kilka pomidorów suszonych
- 1 łyżeczka czarnuszki
- przyprawy: sól himalajska, papryka słodka
- Fasolę namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować do miękkości (około godziny).
- Ostudzoną fasolę zblendować z przecierem, pomidorami suszonymi i przyprawami.
- Gotową pastę posypać czarnuszką i udekorować pomidorami suszonymi- podawać z ulubionymi dodatkami.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 935kcal
1 porcja- ok. 234kcal
Pasta wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty z fasoli więc tą koniecznie też muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń