Idealna propozycja posiłku podczas detoksu!
Składniki:
- 1/2 dyni
- 500g passaty pomidorowej
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 240g kukurydzy
- 100g kaszy jaglanej (Green Essence)*
- czarnuszka
- świeża kolendra
- przyprawy: kurkuma, sól himalajska, ajowan
- Dynię obrać ze skórki, pokroić i ugotować do miękkości.
- Następnie ugotowaną dynię zblendować z bulionem i passatą pomidorową oraz przyprawami.
- Gotowy krem podać z ugotowaną kaszą, kukurydzą, czarnuszką oraz świeżą kolendrą.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 795kcal
1 porcja- ok. 199kcal
Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńtakie zupki to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wpis!
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie, a tam wszystko o jagodach Acai, na pewno nie mieliście pojęcia o niektórych właściwościach :)