Makaron ma swój lekko specyficzny smak, a sos buraczkowy tylko go dopełnił.
Składniki:
- 50g makaronu z wakame
- 2 buraki
- 1 łyżeczka orzeszków pinii
- 1 łyżeczka oleju arganowego
- 1 łyżeczka koperku
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- przyprawy: sól sezamowa, pieprz ziołowy
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Buraczki obrać i ugotować.
- Ugotowane buraczki zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem oleju arganowego i przypraw, sosu sojowego oraz koperku.
- Ugotowany makaron podawać z sosem i uprażonymi orzeszkami piniowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Całość (2 porcje)- ok. 380kcal
1 porcja- ok. 190kcal
Wow! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny ten zielony makaron, chętnie bym go spróbowała :> A no i buraczkiem też nigdy nie pogardzę, więc jak dla mnie obiad idealny :)
OdpowiedzUsuńPodpisuje się ;)
UsuńTen zielony makaron wygląda bardzo dobrze;)
OdpowiedzUsuńFajny makaron :)
OdpowiedzUsuńTen makaron jest genialny! Z burakami nigdy nie jadłam. :-)
OdpowiedzUsuńto ja poproszę na obiad dziś 3 takie pyszne porcje :)
OdpowiedzUsuńPiękna kompozycja :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie i szybko się robi. Dzięki za przepis :)
OdpowiedzUsuńO kurcze, jaki wynalazek ;o
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł! uwielbiam buraczki! :)
OdpowiedzUsuńPS czemu mimo iż wegański? :P Ja codziennie jem wegańsko i codziennie się najadam, może nawet bardziej niż moi mięsożerni domownicy :))
Makaron z wodorostami? Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńFajne połączenie kolorystyczne... A makaron mhmm pycha
OdpowiedzUsuń