W moim FIT wydaniu nie odstraszają zawartością tłuszczów i cukru! Posiadają jedynie naturalnie występujące cukry i tłuszcze, a do tego bez mąki!!
Składniki:
Babeczki:
- 200g orzechów laskowych
- cynamon
- 1 jajko
- pół szklanki kaszy jaglanej
- pół banana
- 1 pomarańcza
- garść rodzynek
- 1 łyżeczka stevi
- szklanka mleka 0,5%
Babeczki:
- Orzechy laskowe zmielić na mąkę.
- Następnie roztrzepać jajko, całość połączyć i ugnieść ciasto.
- Foremki sylikonowe wyłożyć ciastem i piec przez około 20 minut w temperaturze 150 stopni.
- Kasze jaglaną opłukać i ugotować w mleku (do wchłonięcia całego płynu).
- Ugotowaną kaszę zblendować z owocami i stevią.
- Lekko sparzone wcześniej rodzynki dodać do masy i wymieszać.
- Do upieczonych babeczek dodać masę i udekorować wybranymi przez siebie owocami (u mnie kawałki brzoskwiń).
* Babeczki najlepiej przechowywać w lodówce, bądź innym chłodnym miejscu.
Kruche spody zaraz po upieczeniu są rzeczywiście chrupiące i posiadają niezwykły orzechowy aromat.
Natomiast masa z kaszy jaglanej dodaje im delikatności i subtelności.
Niech nie przerazi Was kaloryczność babeczek. Są w nich jedynie zdrowe i pełnowartościowe składniki, które na pewno korzystnie wpłynął na nasz organizm.
Polecam! :)
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1980kcal
1 babeczka- ok. 165kcal
wyglądają bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńto ciasto na babeczki jest naprawdę kruche? :)
naprawdę jest kruche, tylko trzeba dobrze zmielić orzechy, a po upieczeniu trzymać w pojemniku (nie dopuszczać, aby dostała się wilgoć) ;)
Usuń