Do tego mocno kakaowe, fit i można cieszyć się ich smakiem do woli! :)
Składniki:
- 250g kaszy gryczanej
- pół szklanki mleka jaglanego
- 5 łyżek kakao
- 2 łyżki miodu
- 6 łyżek mąki kokosowej
- przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
- polewa: banan, 2 łyżki kakao
- do podania: płatki kokosowe
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną ugotuj, a następnie zblenduj wszystkie składniki.
- Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut w 180 stopniach.
- Gotowe babeczki podaj z polewą ze zblendowanego banana i kakao, całość posyp płatkami kokosowymi.
Kalorie:
Całość (20 babeczek) – ok. 1900kcal
1 babeczka – ok. 95kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz