Migdałowe, delikatne babeczki z kremowym masłem z nerkowców... nie mogę się od nich oderwać! ;)
Bezglutenowe i pyszne! Idealne na weekendowe łakomstwo ;)
Składniki:
- 7 łyżek mąki migdałowej (Green Essence)*
- 2 jajka
- 2 banany
- trochę masła z nerkowców
- trochę migdałów
- trochę malin
- Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
- Żółtka zblendować z bananami i bardzo delikatnie wmieszać w ubitą pianę.
- Do całości, powoli mieszając, dodać mąkę migdałową- masę przełożyć do foremek i piec około 20/25 minut w 180 stopniach.
- Na gotowe babeczki nałożyć masło z nerkowców, maliny oraz migdały.
Kalorie:
Całość (10 babeczek)- ok. 1200kcal
1 babeczka- ok. 120kcal
Wyglądają przepysznie! Chętnie wypróbuję ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie! Chętnie zjadłabym takiego masła z nerkowców *.*
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło z nerkowców <3
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com :)