W pracy, w szkole, w podróży!
Taki słodki bananowy chlebek zawsze znajdzie swoje miejsce w naszym codziennym menu :)
Mąka z ciecierzycy i banany- to połączenie smaku naprawdę w moim guście!
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (Green Essence)*
- 4 banany
- 3 jajka
- 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy
- kawałek świeżego imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta kurkumy
- Kaszę jaglaną zblendować z bananami (zostawić kawałek banana), mąką ciecierzycy, jajkami oraz przyprawami i świeżym, obranym imbirem.
- Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu poukładać plastry banana.
- Chlebek piec około 45 minut w 200 stopniach, przed podaniem pozostawić do wystygnięcia.
Kalorie:
Całość (10 kawałków)- ok. 1390kcal
1 kawałek- ok. 139kcal
wygląda super apetycznie.
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie doprawiony, mniam :)
cudnie to wymyśliłaś *O*
OdpowiedzUsuńakurat robię dzisiaj <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam chlebki banananowe :-)
OdpowiedzUsuń