Trzymając się tej zasady szybko upichciłam piękną tartę z malinami i różą! ;)
Widok chyba mówi sam za siebie :)
Składniki:
Spód
- garść daktyli suszonych (Green Essence)*
- 70g amarantusa ekspandowanego
- garść nerkowców
- 5 łyżek ryżu araborio
- 0,5l mleka migdałowego
- 3 łyżki erytrolu
- 2 łyżki wody różanej
- garść malin
- płatki róży
Spód
- Daktyle namoczyć, odcedzić i zblendować na mus.
- Dodać amarantus, wymieszać i wyłożyć do spód formy (wyłożonej folią spożywczą), formując niewysokie brzegi.
- Nerkowce namoczyć przez co najmniej 4 godziny.
- Ryż ugotować w mleku z dodatkiem erytrolu oraz wody różanej.
- Nerkowce wraz z ryżem zblendować na gładki krem i przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
- Całość ozdobić malinami i płatkami róży- podawać schłodzone.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1035kcal
1 kawałek- ok. 86kcal
Cudowne ! <3
OdpowiedzUsuńMadziu dałaś po płatku, trzeba było dać po kwiatku :)
OdpowiedzUsuńnastępnym razem tak zrobię! :)
Usuń