Makaron z soczewicy z dodatkiem przeróżnych warzyw na pewno ucieszy Wasze kubki smakowe :)
Składniki:
- 150g makaronu z czerwonej soczewicy
- kawałek dyni (lub opakowanie mrożonej)
- 450g zielonej fasolki
- 2 buraki
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- przyprawy: sól himalajska, curry, suszone płatki pomidora
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Dynię upiec w piekarniku, buraki pokroić na kawałki, po czym ugotować razem z fasolką.
- Ugotowany makaron wymieszać z gotowymi warzywami oraz przyprawami.
- Całość posypać czarnuszką oraz płatkami drożdżowymi.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 920kcal
1 porcja- ok. 307kcal
Super kombinacja! Z pewnością wypróbuję bo ostatnio się polubiłam z tym makaronem ;D
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, jakie kolorki. A i smak pewnie nie gorszy :)
OdpowiedzUsuńMakaron z soczewicy brzmi obłędnie :)Koniecznie muszę go spróbować!
OdpowiedzUsuń