Z takiego właśnie kombinowania powstała ta wytrawna tarta!
Niby proste składniki, przygotowanie również niewymagające dużego nakładu pracy, ale jednak nie jest to typowy obiad i o to chodzi! :)
Składniki:
- 8 łyżek czerwonego ryżu
- 2 łyżki mąki amarantusowej
- 1/2 dyni hokkaido
- zielona fasolka szparagowa
- natka pietruszki
- przyprawy: sól sezamowa, curry, oregano
- Ryż czerwony ugotować i odstawić do wystygnięcia.
- Ryż lekko zblendować z mąką amarantusową, pietruszką oraz solą sezamową i wyłożyć na spód formy (wyłożonej papierem do pieczenia), formując 1-centymetrowe brzegi.
- Tak przygotowany spód piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Dynię hokkaido obrać ze skórki i ugotować, po czym zblendować na mus z dodatkiem curry oraz oregano.
- Po 20 minutach wyciągnąć spód, nałożyć mus oraz fasolkę i zapiec przez kolejne 10 minut.
Kalorie:
Całość (6 kawałków)- ok. 615kcal
1 kawałek- ok. 103kcal
Pychota! Wygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w urodzinowym konkursie Nastoletnich :) https://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/2016/06/konkurs-sodko-oryginalnie-i-urodzinowo.html
Dla mnie bomba :)!
OdpowiedzUsuńWłaśnie coś takiego za mną chodzi. ;)
OdpowiedzUsuń