Uwielbiam mąkę kokosową... do tego budyń jaglany i świeże, pachnące, pełne słodyczy truskawki- brzmi dobrze? ;) No pewnie! A smakuje jeszcze lepiej :)
Składniki:
Spód
- 6 łyżek mąki kokosowej (Green Essence)*
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1/3 szklanki mleka 0,5%
- 4 jajka
- 2 łyżki ksylitolu
- 100g kaszy jaglanej
- 600ml mleka 0,5%
- 3 łyżki ksylitolu
- świeże truskawki
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Spód
- Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą zblendować.
- Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, a następnie zalać mlekiem i ugotować (do wchłonięcia całego mleka przez kaszę).
- Po ugotowaniu dodać ksylitol i zblendować na gładko- nałożyć na upieczony spód.
- Na masę budyniową poukładać kawałki truskawek, a całość posypać płatkami migdałowymi.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 1485kcal
1 kawałek- ok. 59kcal
mam wszystkie składniki, mogę robić! :) wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
muuooaa.blogspot.com