Nie w połączeniu z makaronem, a ze słodkim ziemniakiem, jako farsz!
Był to zdecydowanie strzał w 10! Danie jest smaczne i bardzo pożywne, a co za tym idzie nietypowe ;)
Składniki:
- 1 batat
- 140g mieszanki sojowej do spaghetti
- 200g passaty pomidorowej
- świeża bazylia
- 1 łyżeczka pestek dyni
- przyprawy: papryka słodka, sól sezamowa
- Mieszankę sojową podgrzać na patelni z dodatkiem passaty pomidorowej, bazylii i przypraw.
- Batat umyć i obgotować przez 20 minut, następnie przekroić na pół i wydrążyć nieco środek.
- Do batatów nałożyć farsz spaghetti, całość zapiec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
- Gotowe bataty posypać pestkami dyni i ozdobić listkami bazylii.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 503kcal
1 porcja- ok. 252kcal
Uwielbiam bataty. Są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńCo to jest mieszanka sojowa do spaghetti?
OdpowiedzUsuńcoś takiego https://www.google.pl/search?q=mieszanka+sojowa+spaghetti&biw=1366&bih=657&tbm=isch&imgil=VE2vv_EyHa0WbM%253A%253BQMjtLUrqobNHvM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bioplanet.pl%25252Fmieszanka-sojowa-do-spaghetti-bio-240-g---sojade%25252C3273227086295%25252Cpk220%25252Cp1845%25252CPL&source=iu&pf=m&fir=VE2vv_EyHa0WbM%253A%252CQMjtLUrqobNHvM%252C_&usg=__16FObfNGIceQcm8E1DIsXwpC_2o%3D&ved=0ahUKEwi_5syp-IrMAhXhE5oKHYHpABAQyjcIPA&ei=6uANV7_JIuGn6ASB04OAAQ#imgrc=VE2vv_EyHa0WbM%3A
Usuń