Nie wiem jak Wy, ale ja na samą myśl się rozpływam ;)
Składniki:
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1,5 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka malinowego syropu z agawy
- 1 łyżeczka stevi
- Płatki ugotować w mleku sojowym z dodatkiem stevi (wręcz rozgotować do konsystencji budyniu), po czym delikatnie zblendować.
- Gotowy budyń podawać z syropem i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 385kcal
Boski!
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę porcyjkę :-)
OdpowiedzUsuńJa też się rozpływam... Ten syrop malinowy zachęca :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za inspiracje,na jutrzejsze sniadanko:-). Uwielbiam jaglane budynie. Zawsze robilam z kaszy jaglanej,a tutaj platki:-). To swietnie,bo mam ich w nadmiarze:-).
OdpowiedzUsuńZdrowy budyń, pycha:)
OdpowiedzUsuńJaglanego jeszcze nie jadłam nad czym ubolewam, bo wszystko co jaglane nalezy do moich ulubionych. :-)
OdpowiedzUsuńBudyń to smak dzieciństwa, który warto od czasu do czasu sobie przypominać! Pyszny!
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do siebie ;-) make-life-green.blogspot.com
Bardzo oryginalny pomysł na budyń, ale jaki zdrowy! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuń