Ale nie byle jakich, bo z delikatnymi płatkami ryżowymi i super food, jakimi są jagody goji.
Babeczki świetnie nadają się na słodki podwieczorek, czy niebanalne śniadanie :)
Składniki:
Babeczki
- 3 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 banan
- 1 białko jajka
- 1/4 szklanki mleka
- 3 łyżki płatków ryżowych
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżka jagód goji
Babeczki
- Banana zblendować z białkiem i mlekiem.
- Dodać mąki i wymieszać.
- Masę przełożyć do foremek i piec 25 minut w 180 stopniach.
- Płatki ryżowe ugotować w mleku, a następnie wymieszać ze stevią i kakao.
- Na gotowe babeczki nałożyć budyń i udekorować jagodami goji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 475kcal
1 babeczka- ok. 59kcal
U Ciebie Madziu też banany w składzie. Fajne małe babeczki takie na dwa kęsy :)
OdpowiedzUsuńJak kokosowe to ja jestem jak najbardziej na tak! :-) Piękne są i takie urocze. :-)
OdpowiedzUsuńJa też jak słysszę kokos to chcę :D
UsuńWyglądają genialnie :)
OdpowiedzUsuńAle śliczne! Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńWspaniale babeczki
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie - rewelacja przepis, no i jagody goji to duży plus dla zdrowia!
OdpowiedzUsuńsmakowite, ale Madzia korzystaj póki co z naszych polskich świeżych owoców :) a suszki sobie zostaw na jesień/zimę :)
OdpowiedzUsuńkorzystam codziennie! do babeczek wypiłam koktajl owocowy :) a jagody goji wykorzystałam, bo zbliża się koniec ich terminu przydatności do spożycia, więc trzeba wykorzystać :)
UsuńŚwietne i zdrowe!
OdpowiedzUsuńCiekawe te babeczki. Takich jeszcze nie jadlam. Czestuje sie jedna :)
OdpowiedzUsuńBędę korzystać z Twoich propozycji kulinarnych. Zapraszam do siebie , miłego dnia. Pozdrawiam Wiktoria.
OdpowiedzUsuńFantastyczne i bardzo kuszące:)
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki :)
OdpowiedzUsuńCzym mogę zastąpić mąkę amarantusową? :)
OdpowiedzUsuńJakakolwiek inna maka tylko nie kokosowa, czy lniana :)
Usuń