Dlatego czasem w ramach podwieczorku serwuję sobie słodkie (ZDROWE) desery, które są nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu :)
Jednym z moich ulubionych jest właśnie pudding jaglany, a tym razem w kremowej odsłonie z nutą wanilii i kakao :)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 0,5l mela kokosowego
- garść daktyli (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 banan
- 1 łyżka kruszonych ziaren kakao
- laska wanilii
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem pokrojonych drobno daktyli oraz rozkrojoną laską wanilii.
- Po ugotowaniu wyciągnąć laskę wanilii, a kaszę odstawić do wystygnięcia.
- Ostudzoną kaszę zblendować z bananem, a następnie wymieszać z kruszonymi ziarnami kakao (podawać schłodzone).
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok.750kcal
1 porcja- ok. 375kcal
A ja się głowię nad robieniem ekstraktu a tu można taki myk z laską wanilii zrobić. :)
OdpowiedzUsuńświetna sprawa taki pudding,tylko gdzie mogę dostać ziarna kakao ?
OdpowiedzUsuńhej, pod tym linkiem http://www.bioplanet.pl/sklepy znajdziesz sklep w pobliżu siebie, gdzie powinny być dostępne :)
Usuńbanan i wanilia mniam
OdpowiedzUsuńMadziu podrzuć mi miseczkę tej pyszności :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Idealne śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł nie tylko na deser, ale też na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam puddingi jaglane! ;) A połączenie wanilii z kakao musiało smakować obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńA ja właśnie gotuję sobie kaszę jaglana i zastanawiałam się jak by ją przyrządzić... Dziękuje :*
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować twój przepis :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńZ tą wanilią prezentuje się bajecznie ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com
uwielbiam takie jaglane pysznosci :)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić taki pudding :) Aż ślinka cieknie jak na niego patrzę musi być pyszny.
OdpowiedzUsuńWidzę, że u nas dzisiaj podobne smaki w kuchni :) Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńFenomenalne, pięknie się prezentuje i zapewne świetnie smakuje ;)
OdpowiedzUsuńtakie puddingi uwielbiam, z jaglanej szczególnie! świetne smaki :)
OdpowiedzUsuńMogła bym jeść codziennie na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńcoś cudownego!
OdpowiedzUsuńwygląda obłędnie :) Kocham banany, chyba nigdy mi się nie znudzą i to jest genialne!
OdpowiedzUsuńz pewnością jest wyśmienite!
OdpowiedzUsuńwygląda niesamowicie zachęcająco :)
pyszotka ;-)
OdpowiedzUsuńBanany u mnie zawsze pod ręką i zapas ugotowanej kaszy w lodówce;-)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPysznie! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOd tego przepisu zaczal.sie moj romans z kasza jaglana. Kasza na slodko snakuje zawsze bardzo dobrze ale ten krem jest zdecydowanie nr 1 :).
OdpowiedzUsuńTak sobie pomyslalam ze z drobnymi modyfikacjami mozna by go wkaponowac w jakies ciacho :)
Myslalam zeby sie z tym zmierzyc ale jetem jeszcze bardzo nieopierzona w "zdrowym pieczeniu". Moze Ty Madziu jaglana mistrzynio masz jakis pomysl :)
ja to bym do tego kremu zrobiła kakaowy biszkopt z mąki migdałowej :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2013/12/swiateczny-migdaowiec.html np. ten tylko dodać kakao :)
Usuń