25 sierpnia 2019

NISKOKALORYCZNY MAKARON Z ŁOSOSIEM I GROSZKIEM



Składniki:

  • 1 kawałek łososia wędzonego
  • 1 czerwona papryka
  • 200g groszku konserwowego
  • 1 opakowanie niskokalorycznego makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka pestek dyni
  • trochę natki pietruszki
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka

Przygotowanie:

  1. Makaron otwórz i opłucz.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż kawałki łososia, aż zacznie puszczać olej, następnie dodaj czosnek oraz pokrojoną w paski paprykę i całość podsmaż z dodatkiem przypraw.
  3. Dodaj groszek oraz passatę i zagotuj wszystko razem.
  4. Na koniec dodaj makaron i wymieszaj, danie przełóż do misek, udekoruj pestkami dyni i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 720kcal
1 porcja - ok. 360kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz