Składniki:
- 1 kawałek łososia wędzonego
- 1 czerwona papryka
- 200g groszku konserwowego
- 1 opakowanie niskokalorycznego makaronu tagliatelle
- 1 łyżka pestek dyni
- trochę natki pietruszki
- 5 łyżek przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka
Przygotowanie:
- Makaron otwórz i opłucz.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż kawałki łososia, aż zacznie puszczać olej, następnie dodaj czosnek oraz pokrojoną w paski paprykę i całość podsmaż z dodatkiem przypraw.
- Dodaj groszek oraz passatę i zagotuj wszystko razem.
- Na koniec dodaj makaron i wymieszaj, danie przełóż do misek, udekoruj pestkami dyni i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 720kcal
1 porcja - ok. 360kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz