Takie dania lubię! :)
Składniki:
- 250g amarantusa
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 1 brokuł
- 1 burak
- pół pora
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju ryżowego
- kiełki brokułu
- przyprawy: kolendra, kumin, sos sojowy, papryka ostra
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, czosnek i pokrojoną paprykę.
- Następnie dodaj posiekany por, pokrojonego buraka i różyczki brokułu - całość przypraw i zalej bulionem warzywnym.
- Na koniec wmieszaj amarantus i duś do momentu, aż warzywa i amarantus zmięknął, a nadmiar płynu odparuje.
- Gotowe danie podaj z kiełkami.
Kalorie:
Całość (5 porcji) - ok. 1460kcal
1 porcja - ok. 292kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz