18 października 2017

BEZGLUTENOWY MAKARON Z GRZYBAMI

Skarby jesieni - grzyby!

Aromatyczne, pachnące i bardzo smaczne!

A dzisiaj serwuję je w postaci sycącego bezglutenowego makaronu :)



Składniki:

  • 400g makaronu kukurydzianego

  • 4 garście grzybów

  • mała cebula

  • pół szklanki bulionu warzywnego

  • 5 łyżek płatków drożdżowych

  • 2 łyżki oleju ryżowego

  • 3 łyżki słonecznika

  • przyprawy: sól himalajska, pieprz


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i pokrojone grzyby - dopraw solą i pieprzem.

  3. Na patelnię dodaj ugotowany makaron, zalej bulionem i dodaj płatki drożdżowe - całość wymieszaj.

  4. Gotowanie danie posyp słonecznikiem.


Kalorie:

Całość (4 porcje) - ok. 2015kcal

1 porcja - ok. 504kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

2 komentarze: