Aromatyczne, pachnące i bardzo smaczne!
A dzisiaj serwuję je w postaci sycącego bezglutenowego makaronu :)
Składniki:
- 400g makaronu kukurydzianego
- 4 garście grzybów
- mała cebula
- pół szklanki bulionu warzywnego
- 5 łyżek płatków drożdżowych
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 3 łyżki słonecznika
- przyprawy: sól himalajska, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i pokrojone grzyby - dopraw solą i pieprzem.
- Na patelnię dodaj ugotowany makaron, zalej bulionem i dodaj płatki drożdżowe - całość wymieszaj.
- Gotowanie danie posyp słonecznikiem.
Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 2015kcal
1 porcja - ok. 504kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
To ja się wpraszam na taki obiadek :-)
OdpowiedzUsuńJuż szykuję cieplutką porcję! :)
OdpowiedzUsuń