Od rana siedzę w kuchni i serwuję na śniadanie pyszne, sycące ciasto!
Składniki:
- 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej)
- 2 łyżki mąki gryczanej
- 3 jajka
- 2 banany
- 3 łyżki kakao
- 100g daktyli (Green Essence)*
- szczypta stewi
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- Jajka zblendować z fasolą, jednym bananem, mąką gryczaną, 2 łyżkami kakao, stewią i wcześniej namoczonymi daktylami.
- Masę przełożyć do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 40 minut w 180 stopniach.
- Pozostałego banana zblendować z łyżką kakao- tak powstałą polewę wyłożyć na ciasto, całość posypać wiórkami kokosowymi.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (24 kawałki)- ok. 1320kcal
1 kawałek- ok. 55kcal
pychota, uwielbiam browni i bardzo mi się podoba zaproponowana przez ciebie wersja :)
OdpowiedzUsuń