Są pełne przeróżnych smaków, dość szybkie w przygotowaniu i pożywne!
Dla wszystkich pracujących to rozwiązanie idealne ;)
Składniki:
- 500g bobu
- 3 łyżki koperku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju arganowego
- 1 łyżka pasty miso
- garść roszponki
- 6 łyżek komosy ryżowej (Green Essence)*
- przyprawy: lubczyk, sól himalajska, imbir papryka słodka
- Bób ugotować i obrać ze skórek, komosę ugotować w wodzie.
- Na patelni rozgrzać olej, wrzuć posiekane cebulkę oraz czosnek i chwilę podsmażyć.
- Dodać ugotowany bób oraz przyprawy- całość podsmażyć, po czym dodać pastę miso wymieszaną z połową szklanki wody i chwilę gotować.
- Na koniec dodać koperek, ugotowaną komosę oraz roszponkę- całość wymieszać.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 840kcal
1 porcja- ok. 280kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz